Hírek Hőszivattyú információk Hőszivattyú telepítés

Elemzés az energiaválság hazai következményeiről, a rezsicsökkentés hatásairól, valamint a hazai lakóépület-állomány korszerűsítések szükségességéről.

Elemzés az energiaválság hazai következményeiről, a rezsicsökkentés hatásairól, valamint a hazai lakóépület-állomány korszerűsítések szükségességéről.

✅A Habitat For Humanity Magyarország igen érdekes elemzést jelentetett meg az energiaválság hazai következményeiről, a rezsicsökkentés hatásairól, valamint a hazai lakóépület-állomány korszerűsítések szükségességéről.

A magyar lakosság, mondhatni a rendszerváltás óta, megszokott módon használta az energiaforrásokat. A megörökölt nyomott árak egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben sarkallták a hazai felhasználókat a korszerűsítésre, energiatakarékosságra.

Aztán „megingott a rezsicsökkentés intézménye, amely 2013-as bevezetése óta először kényszerült lényeges átalakításra. A rezsicsökkentés 2022-es “csökkentése” rávilágított: a lakosság nagy része ki van szolgáltatva az energiaár-változásoknak, és nincs felkészülve egy hasonló energiaválságra” – írják a cikkben.

A hazai lakóingatlan-állomány mélyfelújításával akár 60%-kal kevesebb energiát fogyaszthatnánk; ez lehetne a valódi rezsicsökkentés, valamint az energiaszegénység felszámolásának kulcsa. A 2050-es dekarbonizációs célok eléréséhez évente 130 ezer lakóingatlan mélyfelújítására lenne szükség.

ℹ Mélyfelújításnak azt az átfogó energetikai korszerűsítést nevezzük, amely során az egymásra épülő felújítási elemek pozitív hatásai összeadódnak, így kihasználható az adott épületben rejlő maximális energiahatékonysági potenciál. Az említett elemek közül a három legfontosabb alappillér a nyílászárók cseréje, a hőszigetelés és a fűtésrendszer modernizálása.

👉 További érdekes adatok a jelentésről készült cikkben, a szervezet oldalán olvashatók:

https://habitat.hu/hirek/2024/01/vege-az-olcso-rezsi-illuziojanak-de-van-e-remeny-egy-igazsagosabb-rendszerre/

Kétségtelen, hogy a legnagyobb előrelépést a lakóházak szigetelésének felújítása jelentené, azonban ahhoz, hogy az átlagos GG energiaosztályból a felső harmadba léphessen a besorolás, a szigetelés mellett a fűtési hatékonyságot is javítani szükséges. Ráadásul a fosszilis tüzelőanyagok használatának visszaszorításában is jelentőset kell előrelépni. Egy korábbi cikkünkben leírtuk, hogy az EU 2040-re betiltaná a fosszilis tüzelőanyagot használó kazánokat. https://okoshoszivattyu.hu/2024/01/16/betiltja-az-eu-a-gazkazanokat-2040-re-erdemes-mielobb-fontolora-venni-hoszivattyus-rendszer-telepiteset/

Ebben egyértelműen a hőszivattyúk elterjedése segíthet.

A hőszivattyús fűtés számos előnnyel rendelkezik, többek között:

👍Alacsony fűtési költségek: A hőszivattyúk akár 60-70%-kal is csökkenthetik a fűtési költségeket.

👍Környezetbarát: A hőszivattyúk megújuló energiaforrásokat használnak, így környezetbarátak.

👍Kényelmes: A hőszivattyúk segítségével a lakást egész évben kellemes hőmérsékleten lehet tartani.

👍Sokrétű: A hőszivattyúk nemcsak fűtenek, hanem hűtenek is, valamint a házban lakók használati melegvíz igényét is képesek kiszolgálni.

Aki házfelújítást tervez, érdemes a hőszivattyús fűtés telepítését is megfontolni.

Váltsa ki Ön is otthona fűtését-hűtését és melegvíz ellátását hőszivattyúval!

Hőszivattyús fűtő-hűtő rendszerek, padló és mennyezeti fűtő-hűtő rendszerek, épületgépészeti kivitelezés egy kézben az OkosHőszivattyúnál.

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT EGYSZERŰEN!

Munkatársunk még aznap, de legkésőbb a következő munkanapon felveszi Önnel a kapcsolatot.